Zimbri nominalizați la final de an

ZIMBRI

La inițiativa oficialilor Federației Române de Rugby iubitorii de rugby din Maramureș pot contribui cu un simplu vot la întocmirea clasamentelor de final de an. Din totalul celor 13 secțiuni existente, în cinci dintre ele sunt incluși și componenți ai echipei C.S.M.Știința Baia Mare. La secțiunea Cel mai bun jucător român din campionatul intern, unul dintre cei cinci nominalizați este jucătorul din linia a doua Marius Octavian Dănilă, alături de de timișorenii Cătălin Fercu și Vasile Rus, stelistul Florin Surugiu respectiv jucătorul C.S.M.-ului Adrian Ion.

Secțiunea ce vizează Cel mai bun jucător străin din campionatul intern îl include și pe fijianul de 32 de ani Ratu Taniela Maravunawasawasa (locul șase în topul marcatorilor SuperLigii de rugby) alături de un alt fijian de la C.S.A.Steaua București, Eseria Vueti de componentul Timișoarei Saracens Manumua Tevita respectiv Moa Maliepo și Sioeli Lama (ambii de la C.S.M.București).

Flankerul zimbrilor Cristian Marian Chirică este inclus în anchetele privind Cel mai tânăr jucător din campionatul intern alături de cei doi steliști, Ionel Melinte și Damian Strătilă, de timișoreanul Vlad Neculau respectiv Cosmin Iliuță jucător la C.S.M.București. Penultimul zimbru inclus în Superlativele anului 2018 la secțiunea Cel mai bun jucător din D.N.S. ediția 2017-2018 este flankerul Alexandru Alexe (adus în vara acestui an de la nou promovata A.C.S.Tomitanii Constanța). Ultima nominalizare ce vizează un jucător al vicecampioanei României, este cea a centrului de doar 24 de ani născut la Bârlad, Alexandru Petru Bucur, jucător inclus pe lista nominalizaților Celor mai buni jucători de rugby 7. Pentru a fi alături de băieții noștri nu este nevoie decât de un simplu click pe pagina oficială a Federației Române de Rugby, https://frr.ro/2018/12/12/voteaza-superlativele-anului-2018/

Alin Boțioc