Zimbrii se pregătesc pentru dubla care o poate propulsa în lumea selectă a rugby-ului european

MINGE RUGBY

După cum bine se știe, începând din primăvara acestui an, conform deciziei Federației Române de Rugby, campioana SuperLigii de rugby ediția 2014, C.S.M.Știința Baia Mare, va lua locul Lupilor București în odiseea europeană. Vestea participării zimbrilor băimăreni la o competiție continentală de un asemenea nivel se pliază perfect pe strategia forului european, European Proffesional Club Rugby (EPCR) care din acest an și-a propus extinderea formatului de calificări pentru Challenge Cup. În primă fază a competiției în acest nou format se regăsesc un număr de șase echipe împărțite în două grupe.

Din prima grupă fac parte Cammi Rugby Calvisano, Rugby Viadana (ambele din Italia) respectiv campioana Spaniei, El Salvador Rugby (echipă care a mai jucat în Challenge Cup în ediția 2010-2011).

Configurația grupei a doua le include în premieră pe campioanele Rusiei (Enisey STM Krasnoyarsk) și cea a Portugaliei Universitario de Lisboa, în speță vicecampioana Italiei, Marchiol Rugby Mogliano.

Sâmbătă 17 ianuarie 2015

Grupa 1                                Cammi Rugby Calvisano – Rugby Viadana                              41-10

Grupa 2                                Marchiol Rugby Mogliano – Universitario de Lisboa          45-17

Sâmbătă 24 ianuarie 2015

Grupa 1                                Rugby Viadana – El Salvador Rugby                                          36-7

Grupa 2                                Universitario de Lisboa – Enisei STM Krasnoyarsk              6-28

Sâmbătă 4 aprilie 2015

Grupa 1                                El Salvador Rugby – Cammi Rugby Calvisano

Grupa 2                                Enisei STM Krasnoyarsk – Marchiol Rugby Mogliano

Dacă în prima grupă, cele mai mari șanse de calificare le are campioana Italiei, Cammi Rugby Calvisano, adversară în dubla din play-off fiind medaliata cu bronz din peninsulă, Femi-CZ Rugby Rovigo, în grupa a doua, învingătoarea se va decide pe data de 4 aprilie în Rusia. Formația din Regiunea Treviso, o comună cu doar 28.082 de locuitori, pornește ca favorită, Mogliano întâlnind pe de o parte o debutantă în competițiile europene plus că are cel mai bun esaveraj din grupă 45-17 față de 28-6 cel al formației ruse. Indiferent de adversar, zimbrii țintesc accederea în toamna acestui an în Challenge Cup, alături de alte șase sau șapte echipe din Anglia și Franța, două din Țara Galilor, respectiv una din Irlanda, Scoția și Italia.

Alin Boțioc